Жената...
Чатка с токчета-копитца..
Лукав ветрец с косите и флиртува...
Лицето:
- Маестро, четката! Светица!
Зениците:
- Стръвницата ловува...
Намигна светофарът зад гърба и...
Във отговор - подсвирна тротоарът...
Я! Уличното светна от дъха и!
Очи и се лепят, чеенета падат...
В "Кафето" полумрак и полу-въздух...
С букет от обич Той, на малка маса...
Полу-хлапак на средна полу-възраст
една Вселена с поглед и поднася...
Ръцете им, от Слънце по-горещи,
молитвено шептяха: "Още малко..."
Минутите, убийствено зловещи,
кънтяха:
- Забраненото е сладко...
© Гергана Иванова Все права защищены