Днес е моят ден!
Днес съм бяла и щастлива!
Още час и ще си с мен!
Но душата моя пак се свива!
В моя сватбен ден гълъб долетя.
Мило ме погледна, до нозете ми се спря!
Скитал се е из градини, из поля,
за нашата любов голяма истината ми призна.
На крачето му видях писмото малко!
Думи няколко написал си едва,
думи мили, но изпълнени с тъга!
Колко грешки правим в любовта?
Но сега разбирам, че в живота всичко е съдба!
Но полза вече няма!
Всичко свърши между нас.
С него днес ще тръгнем двама,
ще се слеят и сърцата наши в този час!
Закъснялото писмо ще пазя!
До сърцето скрито ще стои.
И за теб ще ми напомня онзи гълъб,
който винаги ще пълни очите мои със сълзи!
© Вероника Бузова Все права защищены