Залези
Къде са пурпурните залези,
със блясъка на лумнала жарава,
силуетът тъмен на дърветата,
докосващи небето с клони,
като ръце на млада нестинарка,
танцуваща със огнена икона...
Къде са мойте тихи залези
със полета на уморени гларуси,
и песента прощална на вълните
с ленивия, ритмичен плясък,
и дългото сбогуване на слънцето
със сенките на влюбени по пясъка...
Ах, как обичам огнените залези,
запалили и в мене пламъка
на чувство някакво непреходно...
... на хоризонта, там, едно дърво
прегръща с клоните си слънцето,
като ръце на млада нестинарка,
изгаряща във танца на раздялата...
© Арина Все права защищены
Поздравления, Арина!