26 нояб. 2008 г., 10:05

Залези над реката 

  Поэзия
459 0 2

 Залези над реката


Залезът 
на моето детство...
Палави слънчеви лъчи
и танцуващи пеперуди;
детски смях -
звън на камбани,
и надбягване с вятъра...


Залезът 
на моята младост...
На сърцето растат криле,
с които летиш над реката
и докосваш небе от мечти,
обагрено от пламъците
на любовта... 
Звезден букет в
косите си заплитам.


Залезът 
на моята зрялост...
Денят и нощта
се разделят с
мълчаливо страдание.
На хоризонта е тъмно.
Очите ми са неми
и празни-
сълзите проляни.

Залеза 
на надеждата...
Птица в полет 
се гмурна в залеза.
Ще я очаквам на брега
да се  върне с изгрева.
Има надежда за светлина...

© Лиляна Стойчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • В очакване съм на най- красивия...
    Благодаря,Вилдан,твоята оценка е много важна за мен!
  • Толкова красиви залези наедно! Поздравления!
Предложения
: ??:??