Бледолика все още,
и тъжна луна,
със синьо небе.
Над пурпурен залез.
Хоризонтът потъва в отблясъци,
като дъга след краткотраен дъжд,
извил се като гръбнак на котка
по очертанията на облаците.
В далечината - дрезгав глас
на саксофон -
сякаш плаче на глас.
Залезно, за отдавна
погубена младост...
© Нели Все права защищены