заменям очи
заменям зелени очи
с уморени клепачи
с две изсъхнали сенки
по миглите
като облаци влачени
през които прозират зеници
с фина мрежа от съдове
с хеморагии от разплакване
с тънки нежни мечти
като птици на жиците
като спомени кацнали
във очакване
нецелунати
непогледнати
неразсъмнали
две зелени очи
за любов
© Павлина Гатева Все права защищены