Защо да чуеш моята защита,
не превъзпитах звяра у дома.
Озъбил се, дори на бой налита,
отказа те от кръв и топлота.
Отряза пъпна връв и се закани
да не простиш за вечни времена.
А Той прощава грехове набрани,
умива свойте дребни семена,
заравя ги повторно в чернозема,
засланя ги с могъщата ръка,
с която дава и обратно взема,
за да израства по-узрял духа.
Нарекоха те божия, призвана
да си премъдра, първата в рода.
Дано намериш сила за промяна,
и злото да отпратиш по вода.
© Светличка Все права защищены