Запали ми звезда –
както бе обещал ми.
После тръгвай,
че пътят не чака.
Нека тази звезда
все ни свети -
за двама...
Нарисувай луна –
както ти я видя...
После тръгвай,
че късно е вече.
Нека тази луна
все над нас да е -
вечна...
Запали във очите
жарко слънце,
с усмивка.
Наречи ме по име,
после... тръгвай, любими.
Че денят ми сивее,
и от делник по-скучен e.
А едва ли във теб
някога съм се случвала...
Нарисувай дъга.
След студения дъжд.
После тихо, с ръкав
сълзите изтрий.
Хайде, тръгвай.
Пътят е бреме.
Не за теб и за мен –
е пропуснато време.
Най-накрая вземи
онзи порив от вятъра,
и при мен се върни...
Само с цвете в ръката.
© Нели Все права защищены