Имам кученце добричко,
скъп подарък е от майка.
То за мен е вече всичко
и се казва Запетайка.
Тънички крачета има,
и муцунка и ушички.
Щом навън е люта зима,
баба слага му терлички.
С него ходим на пазар
и го носим във торбата.
Там, ще близне чичко стар,
ще разлае махалата.
Туй е храбра Запетайка,
тя със лъв, ще се пребори!
Туй е сладка запетайка,
тя с очички ми говори.
© Хари Спасов Все права защищены
Virgula-Запетайка е любим герой...