Запита ли се днес…
по стръмното небе летят ли птици,
на вятъра отива ли му шапка,
къде отиват сънищата нощем
и хората с криле дали са смели,
през колко планини са седемте морета
и песъчинките дали умеят
да пазят слънцето от огън,
от облаците да изпридат дрехи,
в сърцето има ли кутия за съхранение на обич,
която при необходимост
да подаряваме на бедни,
от песните на птиците дали ще може
да нарисуваме картина
и вместо в рамка да я връчим,
със нас да бъде, като сянка,
най-късите ни дни дали ще стигнат
за толкова мечти, че да живеем
така откъснати от суетата,
щастливи като пухче от глухарче.
Запита ли се днес…
© Мая Ангелова Все права защищены