Преминах през много пустини,
през бури, урагани, тайфуни - за теб.
Океани преплувах и в огъня стъпвах,
и грешки допусках само за теб.
Изписах мастилници много.
Изписах хиляди болки за теб.
Изписах сълзите си
и спрях да пиша - заради теб.
Влизах, излизах, оставах и тръгвах си.
Молех се, плаках, все зарад теб.
И някак си чудех се дали -
не зарад теб, аз ще бъда до теб?
Но загубих и себе си някъде.
Вървяла, тъгувала - все е една.
Зарад тебе погубих ли
от тебе отхвърлена мойта душа?
13.07.2011
© Красимира Баротева Все права защищены
за теб написан кратък зов..."