Искам някой да ми отговори
на този абсурден въпрос
или в стих с мен да поспори,
ако е умен, а аз бил съм прост.
Защо човек се ражда-умира
на тази планета Земя
и за себе си всичко прибира
като същинска ламя?
Нали е създаден уж от Бога
да съзижда, да не руши,
а носи разруха, носи тревога
във нечии чужди души !?
Нали е създаден уж да обича
той всеки себеподобен
и дали на всеки прилича
да има камък надгробен!?
© Исмаил Али Все права защищены