Защо, кажи, не мога аз да съм с тебе?
Защо, кажи, е тайна нашата любов?
Нали всеки има право да обича,
а страдам аз, защо?
Защо в прегръдките на мрака,
слънчев лъч изгрява в моето сърце?
Защо ние крием се в тъмнината
и любовта така грешна е, защо?
Защо, затворя ли очи, те виждам
как целуваш моето лице,
и в прегръдките на любовта красива,
а всъщност плаче моето сърце?
Защо в съня си съм така щастлива,
така прекрасен е целият живот,
защо обичам тет кажи ми,
а друг в леглото ми лежи?
И ден след ден така живея,
и мечтая ти да си до мен,
да заспивам с мисълта, че ме обичаш,
да те виждам, щом отворя аз очи.
© Тодорка Стойчева Все права защищены
Прекрасно!