Защо е нужно да живея
под този земен небосвод?
Дали защото аз болея
за близките, за своя род,
или защото във душата
аз кътам чуждите съдби;
Дали, че вярата ми свята
е неподвластна на тъжби,
или пък красотата земна
поражда в мене и копнеж
за сладката любов неземна,
родена в звездния манеж;
Дали защото не съм птица,
но искам птичето крило
или защото аз съм спица
на туй световно колело;
Дали защото и дъгата
ме радва с нежни цветове,
или защото и снагата
жадува други светове;
Дали защото тук дедите
са вдигали и своя дом,
или защото знам сълзите
на не един голям погром;
Дали защото имам вяра
във бъдещето на света,
или защото нямам мяра
за силата на любовта;
А стимулът ми да живея
под този земен небосвод,
е жаждата да оцелея
и да оставя своя плод!
© Никола Апостолов Все права защищены
Трогнат съм и вдигам наздравица и за ваше здраве!!
Поздрави от мен!