Защо ли тъй ярко светят звездите,
защото искам да ти срещна очите.
Защо ли широко се усмихва луната,
защото желая да ти вкуся устата.
Защо ли слънцето с лъчи ме обгърна,
защото копнея да те прегърна.
Защо ли въздухът на рози ухае,
защото... абе май вече всеки го знае...
© Дончо Антонов Все права защищены
защото твоите рими като песен се леят
Защо ли животът е неспирен полет,
нормално...- вече се разпуква Пролет