5 апр. 2007 г., 01:00

Защо по дяволите 

  Поэзия
694 0 0
        Защо

Защо, по дяволите, има хора,
които нормално не могат да говорят!
Защо самите те готови са да спорят
за неща, които не знаят и не могат?
.
Нима се иска толкова много да знаеш,
че понякога е добре да си траеш,
а не да се правиш на Големият ум,
макар че не знаеш какво е и тази дума.
.
Защо...  дори и дяволите биха се замислили,
че никога такива неща не биха писали,
защото, все пак, макар и на долното ниво,
те знаят да говорят кое, къде, как и какво.
.
Нима е толкова сложно,
нима е невъзможно?...
.
но нееее - нали трябва, скрит зад анонимноста,
да разкриеш ти на глупостта същността
и да мисиш, че когато и каквото приказваш
е реална истина, без да го доказваш?
.
Казах аз, че не времето прави умението
а усета за съвремието,
но не, ти пак продължи
и от глупост истински човек не уважи,
.
но нека: това ще ти е съдбата -
да останеш ти на това безименно ниво,
заблуждавайки се, че е много добро.


P.S:  по дяволите, не обичам
        всеки съгрешил да наричам
        но него го пращам там,
        защото и те ще му се чудят, знам...

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??