Какво да се прави, такъв е народа!
Не ми е приятно, но факта е факт.
Плювните в Родината, днеска са мода.
Дори да не искаш, плюеш с мерак.
Властта е оплюта от горе до долу.
Честните също, под душа са те.
Всички се молят за помощ на Бога,
но знам, че помогне ли, ще бърши лице.
От сутрин до вечер оплювки се сипят.
Устите са пълни с пореден заряд.
Прошката има днес изчистител -
балкански синдром в български свят.
Плювнята е вече с патент за страната.
Успехът, замерва се само със жлъч.
Балканът немее, мълчи тишината,
пред толкова плюнка и толкова къч.
Днес Президентът, утре съседа
ще бършат оплювки по своя адрес.
Европа щастлива сеира ни гледа.
Защо ù е нужен славянски прогрес?
© Валентин Йорданов Все права защищены