Защо задаваме въпроси
Нощем времето създава
от думи странни колиета,
опитвайки чрез тях да създаде
лик на моралната несрета.
Без да знае, глупакът рискува,
умният – проверява възможност.
Не желаят в мир да пладнуват
и нищо тях да тревожи.
Защо ли раждаме въпроси,
а се боим да ги изкажем?
Нима е важно от кого са,
ако за всички нас са важни?
Защо ли кучето и конят
в нас се влюбват безрезервно,
а хората единствено си гонят
свойте сметки – бели или черни?
Защо задаваме въпроси,
чийто отговор е неизвестен?
© Вили Тодоров Все права защищены