ЗАЩОТО…
=========
Моля те,
Очи
Затвори
И ръце
Протегни
Към мен…
За да усетиш
Този миг
Напоен
С аромати
На нежност
И с парфюми
На много сълзи
Сълзи от очакване
И сълзи от щастие,
На една дочакана
Любов…
И вдишай
Този миг
От вечност
Обгръщан
От жестоки ветрове,
Пазен от високи
Планински върхове,
Гален от дръзки
Морски вълни,
Докосван със нежност
От ароматни горски треви,
С целувки на облаци прелест,
Изпълнен с песни на птици,
От слънце леко обгорен,
Дори от удар на снежна топка...
Развеселен…
Идвам със залеза,
И ще си тръгна със изгрева…
(това обещавам)
Да, ще те докосвам!
С устни нежно,
Ще те целувам
Страстно!
Неусетно…
Ще ти пея…
Пея…
С глас дълбок,
Нежен, вглъбен…
И ще бъда завинаги там,
И до теб,
Сияещо момиче…
Да, към теб
Невидимо ще се притискам,
Колкото и да съм далече…
Заедно с това усещане
За желана неизбежност,
Защото…
Любовта,
(знаеш вече)
Че си има име,
Изсечено в мен…
И аз ...
Ще го изричам,
Понякога ще го шептя,
Понякога ще го крещя,
А може и …
Смутено да го сричам,
Защото…
Тя носи
Твоето име,
И ще го произнасям
Като нещо свято,
Заедно с това,
Че те обичам.
(16.01.2021
Редакция 19-20.03.2021)
https://youtu.be/PVV1EBxAeF4
© М В Все права защищены