28 сент. 2016 г., 07:52

Затворено стихотворение 

  Поэзия
382 1 1

Царете ни, отдавна са история.
Историята помни имена.
Името, за личноста се бори.
Борбата е безмилостна борба.

 

Царете са оставили пътека.
Пътеката е същата сега.
Сега обаче, вярваме в човека.
Човеци има малко по света.

 

Царете ни, възпети са във песни.
Песните ни, днес са лош урок.
Уроците са трудни и нелесни.
Нелесен е самия ни живот.

 

Царете ни са бранили България.
България сега се гърчи в Ад.
Адът не повтаря наказания.
Наказан мре народът ни от глад.

 

Царете ни, сечали са монети.
Монетите не стигат днес за хляб.
С хляб и сол посрещали сме всеки.
Всеки днес, се кичи с титла цар.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??