Преди да издъхнат в следи от сълзи,
последните прегърнати капки мечти
един разнежнен вятър пак ги шепти -
ранимо и крехко. Счупени сърца лепи.
Разпилява ветрила от листите празни.
Развява недовършените ноти на песни.
В шепи сипе мислите си прахообразни,
с разплаканите му китари безсловесни.
После по булеварда си тръгва тих,
а след него една любов закъсняла
бърза да се скрие зад ъгъла в стих.
В редовете прави се, че е умряла.
Завещанието ù нищичко не струва.
Два диаманта от влюбените ù очи,
две перли от устни, с които целува,
и бисери от нежност, която не дари.
Сърцето й вече беше му го дала
с пръстите си, вплетени до изнемога,
с първата целувка - безумна, зажадняла,
с обещанията, запомнени дори от Бога.
С пулс на токчета, бавно си отива
зад брулените хълмове от празнота.
Прилича ми на тъжна самодива,
скрила късни чувства във сълза.
С писец от глухарче го подписа,
с пуха му “Любов моя...” написа.
Художник: Yarek Godfrey
© Маково момиче Все права защищены