Понеже в сайта няма такава категория,
то аз я определям като моя - Селска!
ЗАВИСТЛИВО
С дрехи маркови, обувки скъпи,
червиви някои са с пари,
а аз, с тези панталони скъсани,
на нищо не приличам, погледни.
С цървули стари ходя си по двора
и при животните с тях влизам аз в обора,
на реката после ги измивам от лайната
и за ракийка евтина отивам в механата.
А хората по барове и механи
излизат вечер с хубави жени,
уиски пият си и маркова ракия,
не ще да бъда скоро аз от тия.
В студ и жега здраво аз трудя се
и на полето, и в обора пак потя се,
преди да легна пия по ракия
и завистливо все си мисля за ония.
© Валентин Добрев Все права защищены