На моя духовен Учител
Шри Чинмой
В сърцето ти тихо
аз влизам на пръсти
и осъзнавам:
та аз съм се върнала вкъщи!
И с толкова трепет се взирам,
една златна порта аз търся
и я намирам,
и няма ги стъпките,
няма го пулса, нито дъха,
стоя пред олтара
на твоята велика Душа,
а тя нежно ми шепне
с такава усмивка добра;
„О, ето те, идваш си вече,
добре си дошла,
добре си дошла,
у Дома!”
© Татяна Борисова Все права защищены