ЗАВРЪЩАНЕ
Лунни семена - покров
за папратов гъстак.
Тропот на копита. Зов
и самодивски знак.
Времето се връща,
спомените бдят.
В бащината къща
дивите пчели роят.
Тъжно е... Махало
станал старият капчук.
Първите петли... Заспало
лунно семе, аз ще те засея. ТУК!
© Деметра Василева Все права защищены