Какво, като си отиват дните ми?
Какво, като косата ми сребрее?
Какво, като не влизам в роклята
за двадесет годишни?
Какво,...
като ме гледат хората,
когато улицата закънти от моите токчета?
Какво,...
като шушукат зад гърба ми...
и чудят се дали съм вещица,
че с токчетата още тропам и града събуждам!
Дали... със тях не искам...
сърцата мъжки да изтръгвам,
магии,...мимоходом да им хвърлям,
сънят им скришом да открадвам!
Дали... пък на жените,
лукаво не подхвърлям семето на
ревността и на съмнението,
на завистта и на самосъжалението?!
Дали? Дали?...
А аз съм същата!
Каквато бях - такава се завърнах!...
Тя разликата, e само във годините...
Цвета на моите коси, ..
на роклята размера,
и мъдростта натрупана - това е!
За тези,... не разбрали
болезнената скромност
на едно момиче..и сбъркали го с гордост
и надменност,...не ще е лесно за разбиране,...
че не е гордост днешната ми стъпка,
не е пренебрежение!..
Аз просто съм жена, открила себе си!
Намерила...самата себе си в тълпата!
Повярвала във собственото АЗ
и крачката спокойна -
това съм АЗ със днешна дата!
Мислете ме за вещица..
и за магьосница...и за каквато щете!!!..
Ала...преди да ме изпратите на кладата...
Преди да драснете и клечката...
Открийте себе си в тълпата...
Открийте собственото Аз...
и после...ще говориме...
Valentina Mitova
07/04/2019
© Valentina Mitova Все права защищены