ЗАВРЪЩАНЕ
Всяка възторжена песен
днес е вандалска приумица
или химн на обесници
от затвори и лудници,
празник на демони, демон за ангели.
Време е вече, време и късно е даже.
Честните трябва да станат и праведни,
а на ламята главите да бъдат отрязани.
За да шурнат водите в лехите пресъхнали
и да зрее златната ябълка всяка година,
да се храни земята ни с обич и дързост.
И пак да ни стане Родина.
© Ангел Веселинов Все права защищены
Споделям!