Аз две недели бях на село.
Във двора сявах и копах.
Не вършех всичко най-умело,
но в работата се старах!
Аз два пъти полях бостана.
Узрялите домати брах...
И взех колата отзарана
и чак във София се спрях!
Пътувяхме насам с жена ми.
По магистрала съм бръмчал...
Любувях се на панорами-
за два сахата дотърчах!
Добре, че времето бе хладно.
Тракийска жега не познах...
О, лятото е тука гадно,
а мен от жега ме е страх!
Дойдох си в София по пладне...
И селото с града смених...
И тук живота не е гаден,
но не да го опишеш в стих!
10.06.1999г. Соф
© Христо Славов Все права защищены