Листата шумолят, въздушен танц
завърта ги във буйните им страсти.
А те, покрити с лъскавия гланц
предпазват всичко живо от опасност.
В зеленото се крие нов живот,
сред въздуха, пропит от чистотата.
Обгръщат нежно всеки зреещ плод
и дават му комфорт – мека подплата .
Те леко притреперват всеки миг –
вибрират с честотата на Земята.
Накрая, неиздали даже вик ...
умират, изтощени в топлината!
© Данаил Таков Все права защищены