Животът земен ни е даден, за да се научим
да различим Злото от Доброто!
Какво да правим, докато живеем?
И какво не трябва да допуснем да се случи?
На всеки дадена е свободата да направи своя избор -
именно защото:
Животът земен е училище, което
единствено докато живеем трябва да завършим!
Че всичко поправимо е, докато сме тук!
Да го осъзнаем с ума и със сърцето!
Напуснем ли веднъж живота земен -
за поправка ще е късно вече!
Животът земен ни е даден като тест от Вечността!
И нека да приемем с благодарност всеки миг!
Най-важното е - да не се залъгваме, че няма "После"
и, че има само "Тук" и "Днес"... "Сега"!
Оценките на всеки наш живот
се проумяват безпристрастно само след смъртта!
Човекът преди всичко е Духовно същество!
А само опаковка на Душата е човешкото ни тяло!
И не повярваме ли, докато живеем в Истината на Христос,
че чрез смъртта си на Голгота -
Той свърза се със земния живот и със Земята,
в която неговата кръв попи.
И стана част от нея! И човечеството цяло!
Умирайки на Кръста - дал възможност ни да се спасим!
И да възкръсне именно физическото тяло!
Да можем след живота земен да се преродим!
И, ако не повярваме, докато живеем във това -
след земния живот, ще сме обречени единствено на Самота!
Елена Найденова (Sun)
© Елена Найденова Все права защищены