21 окт. 2007 г., 11:30

Зима 

  Поэзия
483 0 2

Във жълто и сиво

     минаваха дните

и те мълчаливо

     оставаха скрити

зад стари прегради

     и есенни шуми,

зад скални фасади

     и чужди принуди.

Останаха думи,

     нечути и плахи,

останаха празни

     и страшни заплахи.

Останаха чувства,

     заровени, скрити,

забравени нейде

     там, при скалите.

Останахме ние,

     все същи двамина,

но как ще живеем

     и идната зима

без чувства, без думи,

     без празни заплахи...

Останахме само

     далечни познати!

© Иринка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??