Замръзна Земята и зъзне заметната.
Зелени зеници във здрача затваря.
Задряма за миг - засънува звънчета,
а здрача заспа - и зората завари го.
И зимна завеса заметна залисана.
Снегът заваля, заблещука засмяно.
Затъват в забрава зловещи знамения.
Земята от звън се събуди заляна...
© Антоанета Иванова Все права защищены