Зима
Черна смърт в сняг,
вятър, остър, груб.
Снежинки бели в рояк
брулят женски труп.
Вълци вият
и сипят се копнежи.
Душите гният
в ледени надежди.
Искрата загива
с поредната лавина.
Студено си отива -
леденото идва...
© Ангел Ангелов Все права защищены