Ах, как обичам в снега да играя,
снежни човеци на двора да правя,
с топки от сняг да земерям дувара,
с шейни да се гоним днес в надпревара.
Вечер да вляза у дома изморена,
от щастие цяла и от студ зачервена.
Мама да стопли крачетата малки,
тичали бързо по бели пързалки.
Елхата да грее в моята стая,
на сладки с канела навред да ухае.
На двора снежинки танц да танцуват.
На Шаро нослето да нацелуват.
А аз, под елхата да тъся играчка
подарък за Коледа, от тате закачка,
бенгалски искрици в очите да греят,
звънчетата колeдни песни да пеят.
© Валка Все права защищены