Откакто цяло лято под зноен дъжд
отчупвах къшеи от питката на баба,
зимата научи ме да тичам по лед и сняг,
а печивата й през комините ухаят.
С краваите на коледна дружина,
луната пълна и звездите подредени
отправят взор към празнична трапеза,
за да почерпят с благослов, хляб и песни.
Деца, унесени от ритъма на гегите
и от празнични наричания размечтани,
като под снежен овнешки калпак,
спят с небесна приказка за „Лека нощ“.
© Мария Все права защищены