Край комина вятър мина,
полетя. Къде ли?
Там, където под небето
ласкав сняг се стели.
Там далече, бяло мече,
след тюленче тича,
а пингвини, тъмносини
фракове обличат.
Щом в конфети пак засвети
весело елхата.
На шейната тъй позната,
дядо Мраз се мята.
И елени заснежени
литват. Който слушка,
за награда му се пада,
кукла, или пушка.
Кукла има, най-любима.
Идвай, да те гушна!
Утре рано, поспалано,
ако си послушна.
© Надежда Ангелова Все права защищены
"Ние сме войници, ще вървим напред!
Леви-десни, леви-десни, ще вървим напред!
Имаме си пушки, от папура дръжки,
Имаме си кончета от върбови клончета"
Кое момченце не мечтае да има пушка, сабя, меч, кон? Това не значи, че възпитаваме бъдещи терористи. Все пак по-добре е от това да мечтае за кукли, роклички и панделки. Не мислиш ли? Хубав ден ти желая! Благодаря, Иринче!