Баба Зима пак дойде
със наметка снежно одеало.
За децата да натрупа сняг
постара се тя,
но как?
Пременува малките снежинки
със ефирни пелеринки,
а пък те във танц прекрасен
полетяха към земята.
В планините и в полята
бяла приказна картина стана,
а животните в гората сгушиха се под юргана.
В снежно-бялата премяна
всичко вече се покри
а навън настана най-накрая,
време за шейни и ски.
Баба Зима със усмивката си ни дари,
и покани всички ни за весели игри.
23.01.2021
Климентин Чернев
© Климентин Чернев Все права защищены
Според изискването на предизвикателството - поезия за деца