Черешово време... сладко събуждане,
рони слънчеви, игриви петна...
Небосводът е ведрост и в служене...
на безброй животворни неща.
Дъх поемам от сладост цъфтежна.
Ароматна армада плува към мен.
Акациев цвят примесен с безбрежност
и съм в рая... през целия ден.
Златен дъжд времето стича...
Май си тръгва влюбен, щастлив.
Някой, някъде... е вече обичан
и покълва в душата му стих.
© Валя Сотирова Все права защищены