Отварям трудно очи!
Бясно сърцето ми тупти!
Искам да проговоря,
но не знам как да го сторя.
Усещам горчилка в устата –
чужда и непозната.
Поемам въздух на пресекулки…
Ръцете ми – висулки.
В тоз миг тялото залита,
а сънят със нова сила ме връхлита.
Да се върна в сумрака
или да стъпча кошмара с двата си крака?
Светлината на деня ме завръща!
Тишината на дома топло ме прегръща.
Часовникът отчетливо и приятелски тик-така,
за да ме събуди, преминава веднага във атака.
Облачно ми е, но с усилие ставам!
Пред огледалото стъписана заставам…
Кошмарният сън все още е там!
Забил се е в мен като гвоздей
и дълбоко, навътре в душата ми дълбае…
Иска да бъде злодей,
важна роля да играе, без да си признае.
Смело му заявявам, че е само отражение
на моето въображение.
– Не се инати! – му казвам.
Роб да ти бъда – отказвам!
И разтърсвам решително треперещи длани,
за опора в стената опряни.
С любов го обграждам
и го пускам да си замине…
После към новия ден се отправям,
а през прозореца птича песен долавям…
© Zlatka Аndonova Все права защищены