31 янв. 2008 г., 21:56

Злото няма име (не ме наричай никак) 

  Поэзия
603 0 3
Злото няма име...

Не ме наричай. Никак.
Не ме рисувай. Сляп си.
Не ме обичай. Никога.
Не ме рискувай. Нямаш...

Не ме пиши. Нелепо е.
Като дим сред дъжд.
Не ме търси. Сърцето ми.
Далеко е, достигнал го веднъж...

... Изгубено!
Злото. Аз съм.
На невинните девици,
присвоявам, красивите
им годеници.

Ламя съм. Страшна паст.
Такава ме създаде.
Нали? Това съм аз?
... Вали...

Пороят светостта отми.
Махна булото на греховете.
Черно ми дари.
Донесоха го ветровете.

Не ме помни. Нямам име.
Злото няма и душа.
Помни ме...
За да си припомня...

Докосна ме. Изгорях.
На пепел станах.
Ад... и грях...
Не останах...

Когато ме попиташ "ти ли си",
не чакай отговор във здрача.
Припомни си колко зла съм...
зловещо, като гарван, грача!!!

© Свобода Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??