Ще намеря значението!...
Попитах звездите -
бяха толкова далече...
Отговориха ми -
кротки и усмихнати,
но вятърът словата им отнесе...
...
Ще намеря значението!...
Попитах луната...
Беше кръгла и голяма -
като портокал...
Кимна ми многозначително
и изпитателно,
И във величествения си сън
унесе се...
А отговорът й... Остана ням!...
...
Ще намеря значението!...
Попитах и картите!...
Те казаха ми да почакам още малко...
И ето ме -
в ръцете със часовник пясъчен -
Седя под голото небе
и отброявам миговете...
Със щастливите звезди
и нямата луна...
...
И чакам да се появи...
Значението...
.......................................................................
© Лилия Все права защищены