Тази нощ от любов съм пияна,
като най-долнопробна пияница -
изпих литър спомени незабравени
и половинка мечти несбъднати.
Поръчах си чалга просташка,
изкъртих на обувките токчетата
и върху масата полугола танцувах,
събрах всички жадни мъжки погледи
и върху земята като чинии ги счупих.
Чаках те да си изпиеш виното,
мъртво пиян да удариш по масата,
да ме завиеш ядно с палтото си
и за косите да ме извлачиш.
После, да ме целуваш в тъмното,
под балкона на твоята къща -
всички тухли да паднат отгоре ни
и веднъж завинаги да ни затрупат.
Чаках те да изкрещиш: „Моя си!
От тази вечер на друг не те давам!”
А ти, мълчиш виновно и си лочиш виното.
... Знаеш, че утре пак ще те обичам...
© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены