Музика>>>
Знаеш ли колко е тежко
да бъдеш обичан
и целият свят да е паднал в краката ти,
а ти да ги гледаш с поглед безличен
и вярата в теб да напуска душата ти.
Знаеш ли колко е тежко
да бъдеш различен?
Изправен на сцена до първо причастие,
до дъно да пиеш от празната чаша,
напук на живота да виеш от щастие!
Знаеш ли колко е тежко
да бъдеш излишен?
Да вървиш изморен по ръба на живота си.
Да усещаш как в своя дом вече си ничий,
а спомени тежки да чертаят съдбата ти.
Знаеш ли колко е тежко
да бъдеш забавен?
С очи да усмихваш очите на другите,
когато душата ти, кръгло сираче,
се търси забравена нейде сред думите.
Знаеш ли колко е тежко
да бъдеш забравен...
Голямата болка да скриваш от себе си.
Да откриваш отново света идеален
и пак да вървиш, да вървиш по пътеките...
© Анета Все права защищены
Дори и да е тежко, живота веднъж се живее!
Благодаря ви!