Така ме заболя, че не болеше,
претръпнах. Някъде удари гръм.
Лъжата ти от сладост ми горчеше.
Жигоса на челото ми: Аз съм!
Овенската ми същност се бунтува,
лоялност, вярност...Непокорен нрав.
Скорпионът в мен се прави, че не чува.
Злорадо шепне: Виждаш ли, бях прав!
По дяволите искам да отида,
дали и в ада има зодиак?
Безсилни са и болка и обида,
прераждам се в четиринайсти знак.
Тринайстият е казват Змиеносец,
змията символ е на мъдростта.
Четиринайсти знак е Рогоносец,
Четирирог. Подзнак - наивността.
© Надежда Ангелова Все права защищены