Понеже съм си зодия "Жена" -
ината, твърдоглава и красива
(по хороскопи пишело така),
аз мога да съм винаги щастлива.
А щастието - то е шоколад,
фунийка сладолед и много нежност,
усещане, че винаги си млад,
звезди, море, любов и още нещо.
Понякога е нужна и метла.
Не е за радост, само е потребна.
За миг съм с нея в края на света
или разчиствам (като за последно).
Желая вечно хиляди неща -
обувки, рокля, хижа в планината,
през зимата на плаж да си лежа,
през лятото - на яхта под платната.
Не се опитвай да ме разбереш,
а само ме обичай до полуда.
Аз мога в тъмнината да съм свещ,
но мога да съм и свирепа буря.
Понеже съм си зодия "Жена"
да паля за секунди е привичка -
и Херкулес дори ще победя...
А иначе съм толкова добричка.
© Деа Все права защищены