В българския парламент
,,любимите" ни депутати
правят нов експеримент -
надуват своите заплати!
И политат с тях нагоре,
,,къмто ведри небеса"!
До вчера - обикновени хора,
от днеска вече те не са!
Един фалира банка,
друг си купи ТЕЦ,
а уж е той в сянка -
големият хитрец!
Трети пък на инат
купи три завода,
след туй - тютюнев комбинат,
за сметка на народа!
А пък разни кокошкари
по кметства и общини
като кърлежи, като комари,
смучат, смучат благини!
Изгубил своя идеал,
отдавна свикнал да робува,
ръмжи народът, оскотял
и зорлем съществува!
© Исмаил Али Все права защищены