Есента е най-краткият влак,
в жълт перон - за очите измама.
Липсва още съдбовният сняг,
скрил следите на хиляди рани.
Ти потегляш от гара "Любов"
и се движиш в посоката север...
Хоризонтът - миражният ров,
е последната земна химера.
Сред далечното глухо поле,
припознай се в дървото самотно.
Заскрежено от късчета лед,
с разклонена от корени котва.
И гнездо сред короната свий,
пренощувай прощално във него.
През глава своя двойник завий
с опростеното стихнало его.
© Младен Мисана Все права защищены