ЗВЕЗДАТА НА ЧЕЛОТО
Сътворена е звездата, за да гори,
заради всеки на челото му блести.
Галактиката заря нова ни вести -
малка душа е родена за да твори.
Звездата тласъка на дните определя
и с положителна сила ги зарежда,
на битието наше смисъл отрежда,
защото опит дълговечен ни споделя.
Има сила в човека, ако тя ярко свети
и бъдеще многолетно го очаква,
но едва, ако започне да премигва -
дни наближават от светлина огрети.
Напълно очаквам, смисъла да е ясен,
че животът е много лична епопея.
За своята и аз, ако мога ще изпея,
една различна, необичайна песен.
© Весела Найденова Все права защищены
Четох с удоволствие!Поздравление!