22 апр. 2009 г., 07:45

Звездите 

  Поэзия
444 0 1

"Звездите"

Как искам да докосна с пръст звездите,
но не запътена към слава зла,
а защото в тях откривам аз душите
на хората от вечността.

Как искам аз да ги погаля,
да им чуя със докосване гласа,
една сълза в окото може да запаля,
но от едничка радост ще е тя!

Как искам да съм като тях самите,
с пламък чист, блестящ, красив...
Но не, за да прикова над себе си очите,
а за да светне и душата ми със поглед жив!

© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • прекрасно стихо, Симонче! МНОГО ми хареса!
Предложения
: ??:??