На П.Л.
В очите ти – звездни магистрали -
водят ме към други светове.
В тях бъдеще с ръката на живота гали
и политам с разтворени криле.
Люлея се в прегръдка на лъчите...
С молитва се отправям към Отца...
Погледни ме и ме гледай в очите.
Виждаш ли... тайнствена искра?
Говорù ми, всяка вечер говорù ми
с пламъка на плачещата свещ.
Към фойерверките прозорец разтвори ми.
Изгори ме като нажежена пещ.
Навън – пътищата карта начертали
като линиите на нашите длани.
Водят ни към звездни магистрали -
да горим по тях със теб избрани...
© Веси Все права защищены