Те са много страшни и опасни
и с последици ужасни
посещават вашите кошмари
на ужаса са господари.
Тях ги спира само Светлината,
техен път е Тъмнината.
В светлото е вашето спасение,
а тъмното - за тях вдъхновение.
Вашите души от страх сковани,
телата - в студена пот обляни.
Във Мрака по-древен от Земята
с ужас си плюеш на краката.
Пак в Мрака по-древен от Земята
Той очи впи във Тъмнината,
отказа вече да бъде плашен,
кошмарът няма да е страшен.
Макар да не е Той върколак,
към Луната тъмна вие пак.
Вълчата кръв във него гори,
Звяр във Тъмнината се роди.
© Стоян Вихронрав Все права защищены